söndag 17 maj 2015

Goda Recept ! Cookie Dought Browines









RECEPT BROWNIES:
Vetemjöl ca. 1,8 dl
Salt ½ tsk
Bakpulver ½ tsk
Choklad 1 ½ dl
Smör 10 msk
Socker 3 dl
Vaniljsocker 2 tsk
Ägg 3 st
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa samman mjöl, salt och bakpulver i en separat skål
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och rör om tills det har smält och ta bort från plattan, rör sedan ner socker och vaniljpulver. Vispa ner ett ägg i taget i samma blandning. Vispa till en glansig och len smet.
4. Häll över de torra ingredienserna i chokladblandningen. 
5. Häll över smeten i en form med aluminiumfolie (låt lite hänga över kanten så du lätt kan lyfta ur formen)
6. Grädda i ugnen i 35-40 minuter
7. Låt browniesen svalna och börja påbörja cookiedough bakningen.

RECEPT COOKIE DOUGH:

Rumstempraterat smör 1,2 dl
Socker 1,6 dl
Farinsocker 1,2 dl
Mjölk 2 msk
Vaniljsocker ½ tsk
Vetemjöl 3 dl
Salt ½ tsk
Hackad mörkchoklad/chocolate chips 1,2 dl 
1. Börja med att hacka den mörka chokladen
2. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker länge (ca 3 min).
3. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt.
4. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner den hackade chokladen.

5. Lägg på smeten över brownielagret och skär i bitar.


RECIPE BROWNIES:

Wheat flour ca. 1.8 dl
Salt ½ tsp
Baking powder ½ tsp
Chocolate 1 ½ cup
Butter 10 tablespoons
Sugar 3 cups
Vanilla sugar 2 tsp
Eggs 3 pc
1. Preheat the oven to 180 degrees
2. Whisk together the flour, salt and baking powder in a separate bowl
3. Melt chocolate and butter in a water bath and stir until melted and remove from the plate, then stir in sugar and vanilla powder. Whisk one egg at a time in the same mixture. Whisk until a glossy and smooth batter.
4. Pour over the dry ingredients to chocolate mixture.
5. Pour the batter into a mold with aluminum foil (let little hang over the edge so you can easily lift from the mold)
6. Bake in the oven for 35-40 minutes
7. Let browniesen cool and begin to start CookieDough baking.

RECIPES cookie dough:

Rumstempraterat butter 1.2 dl
Sugar 1.6 dl
Brown sugar 1,2 dl
Milk 2 tbsp
Vanilla sugar ½ tsp
Wheat flour 3 cups
Salt ½ tsp
Chopped dark chocolate / chocolate chip 1.2 dl
1. Start by chopping the dark chocolate
2. Beat together the butter and granulated sugar and brown sugar long (about 3 minutes).
3. Pour in the milk and vanilla and mix thoroughly.
4. Have then in flour and salt and turn finally the chopped chocolate.

5. Add the batter over the brownie layer and cut into pieces.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar